2020 Happy Halloween Nedir? Ne için Ne Zaman Kutlanıyor

İçindekiler
Hristiyanlar tarafından kutlanan "happy halloween (cadılar bayramı) 2020 nedir ne zaman ne için kutlanır hakkında kısa özet bilgiler.

halloween caiz mi

Happy Halloween Ne Demek? 

Happy halloween İngilizce bir kelimedir ve Türkçe karşılığı "Cadılar Bayramı" anlamına geliyor. Cadılar Bayramı'nın eski dildeki söylenişi ise "Hallowe'e", "Tüm Kutsalların Akşamı" anlamına geliyor.

İngilizce’de Halloween olarak bilinen, dilimize Cadılar Bayramı olarak geçen 31 Ekim, bütün Hristiyan dünyasında kutlanıyor. Cadılar Bayramı'nın aslı aslında Pagan döneme ve sonrasında ilk Hristiyan uygulamalarına kadar gidiyor.


Başlarda hasat zamanının bitmesi ve kışın başlamasını temsil eden Cadılar Bayramı, Hristiyanlığın etkisiyle beraber bambaşka bir anlama kavuşmuş özel bir gün.

Cadılar Bayramı ilk olarak İngiltere, İrlanda ve İskoçya'da, Hristiyanlık öncesi dönemlerde hasat bayramının bittiği gün olarak kutlarken, yüzyıllar sonra Hristiyanlar ise bugünü tüm kutsal azizleri ve din adına hayatını kaybeden ölüleri anmak için kutlamaya başladılar.

12. yüzyıla gelindiğinde Hristiyanlığın başlattığı bu uygulama biraz daha değişti. 31 Ekim’de şehir ve kasaba meydanlarına çıkan siyah kıyafetli kişiler ağıtlar yakıyor ve zil çalıyorlardı.

Hristiyanlara çağrıda bulunan bu kişiler, ölmüş kişilerin zavallı ruhları için dua edilmesini istiyorlardı. Günümüzdeki Cadılar Bayramı’nın kostümlü kutlamaları da işte bu ritüele dayanıyor.

Etkinlikler o dönemde sadece kostümlerle sınırlı kalmıyordu, 31 Ekim’e özel "Ruh Pastaları" pişiriliyor ve herkese dağıtılıyordu. Bu uygulamanın da bugün kapı kapı dolaşıp şeker isteyen çocukların geleneğine öncülük ettiği düşünülüyor.

Pasta pişirilip dağıtılması uygulaması İngiltere, Almanya, Belçika, Avusturya ve İtalya’da uygulanmaktaydı.

Cadılar Bayramını Kutlamak - Tebrik Etmek Caiz Mi?


Cadılar bayramının kökeni putperestlikte olup oradan Hristiyanlığa da geçmiştir. İslam’a göre hurafe olan bir inanca ve yabancı geleneğe dayanıyor. Bu bakımdan tebrik etmek, kutlamak kesinlikle caiz değildir.

Yorum Gönder