Down Sendromu Nedir? Nasıl Anlaşılır? kısaca özet bilgi
Down Sendromu Ne Demek? Down Sendromu Belirtileri Nelerdir? Down Sendromlular kaç yaşına kadar yaşar? Down Sendromu nasıl anlaşılır? Down Sendromu neden olur? Down Sendromu hakkında kısa özet bilgiler.
Down Sendromu Ne Demek?
Down Sendromu, vücut hücresinde fazladan bir kromozom bulunması nedeniyle olan genetik bir durumdur. Yani 46 kromozom olması gerekirken, 47 kromozoma sahip olmak bu durumun yaşanmasına sebep olmaktadır. Down Sendromu hamilelikte tesadüfen meydana gelir ve bir hastalık değildir kalıtsal değildir.
Down Sendromu nasıl anlaşılır? Belirtileri Nelerdir?
Her ne kadar hamileliğin 16. ve 21. haftalarında dörtlü test ile bebeğin down sendromlu olup olmadığı anlaşılıyor dense de bu doğru değildir. Bir bebeğin, Down sendromlu olup olmadığı doğumundan sonra anlaşılmaktadır, doğum öncesi kesin bir belirtisi yoktur. Hamilelikte down sendromu testleri genelde, bebek ölümleri ile sonuçlanmaktadır. Bu durumlarda (CVS), ikili ve dörtlü testler ve alınan sıvı örnekleri kesinlikle önerilmemektedir. Bu konuda internette çeşitli tanılar yazılmakta bunların tamamı ticari amaçlıdır.
Down Sendromlular kaç yaşına kadar yaşar?Down Sendromlular normal insanlardan 10 ile 20 yıl daha yaşadıkları gözlenmiştir. Down sendromlularda ortalama yaşam süresi 45 -50 yıldır. Ancak 80 yıl yaşayan down sendromlular da vardır. Bu da gösterilen ilgi ve alakaya göre değişim göstermektedir.
Yorum Gönder for "Down Sendromu Nedir? Nasıl Anlaşılır? kısaca özet bilgi"