Oktan Keleş'ten Cübbeliye Hurafe Bebek benzetmesi!

Mevki, makam, şan, şöhret peşinde koşanlar, ya İslam dinimizi yada Ehl-i Sünnet hocalarını hedef alıyor. İşte bunlardan biride, saz sanatçısı mıdır, yazar mıdır çizer midir, danışman mıdır, parti adayı mıdır nedir anlam veremediğimiz "Oktan Keleş..."

Oktan Keleş'in şöhret olma hayali suya düştü!
Geçtiğimiz günlerde eline sazını almış, tribünlere üç-beş kalperen adını verdiği seyircilerle Cübbeli Ahmet hoca'nın kitabı üzerinden nam yapmaya. İtibar gördü mü? 95 % yalan haberlerle zirve yapmış Cumhuriyet Gazetesi ve aynı çizgide olan bir kaç gazeteye malzeme olmuş.

Oktan Keleş'in bu hamlesi halk tarafından itibar görmemesi, daha farklı arayışlara sürükledi. Oktan Keleş, adından söz ettirecek başka yöntemler bulmalıydı, işte onlardan biri "Cübbeli Ahmet Hocan efendiye Hurafe bebek" benzetmesi yapmak!


Oktan Keleş'in Hurafe bebeği de tutmadı!


oktan keles cübbeli ahmet hocaya hakaret

Cansu Canan’ın Sunduğu, Öteki Gündem Programına katılan Oktan Keleş, Cübbeli Ahmet Hoca Efendiye benzettiği Hurafe bebeği ile Cübbeli Ahmet Hoca üzerinden pirim yapmaya kalmasına, sunucu Cansu Canan müsaade etmedi.

Sunucu Cansu Canan, "Buna benzeyen, bu tarzda yaşayan insanlar var, siz bunu bir tanıma sokmuşsunuz" tepkisi üzerine, Oktan Keleş'in reyting hevesi kursağında kalarak bebeği indirmek zorunda kaldı.

Oktan Keleş, ayrıca "Bu bebeğe yıkanırken gusül abdesti aldırma öğretilecek, kadın eli değmeyecek haramdır" gibi Gusül abdestini ve helali haramı hafife alan ifadelerde kullandı.

Oktan Keleş mümine yakışmayan ağıza gelen pis bıyık şekli ile kime mesaj veriyor? Oktan Keleş onaltıyıldız adlı sitede sayısız uydurma bir okadar komik yazılarıyla kendince şan şöhret peşinde. Sitesinde görüşlerine aykırı veya soru sormak istediğinizde bu yorumlar asla yayınlanmaz, ama sen ağasın sen paşasın dedin mi o başka, denemesi bedava.

Oktan Keleş'e göre, Hızır (a.s) İlhami abi anlamına geliyor ve İlhami abi ile görüştüğünü belirtiyor. Ayrıca Oktan Keleş, Peygamber efendimiz (s.a.v)'in Türk olduğunu ispatlamaya çalışıyor. Bakın bir okuyucusu Oktan Keleş hakkında neler yazmış tıklayın..

Sayın Oktan Keleş Cübbeli Ahmet Hocayı eleştirmeniz için, Cübbeli Ahmet hoca'nın ilminin üzerinde bir ilminiz olması gerekiyor. Bu ilim sizde olmadığı için boşuna yerin dibine batmayın mebal almayın.

Cübbeli Ahmet hoca tek başına Ehl-i Sünnet ve Cemaati savunan en etkili hocadır. Her ne hikmetse Yaşar Nuri Öztürk hakkında hiç bir eleştirisi görülmemiştir. Hele hele Mustafa İslamoğlu ve ekürisi Mehmet Okuyan hakkında hiçbir eleştirisi yoktur.

2 yorum for "Oktan Keleş'ten Cübbeliye Hurafe Bebek benzetmesi!"

  1. cubbeli ahmet hoca muaviye neden radiyallahu anh diyor anlamis degilim
    muavi gercekten hz. huseyin den cok daha iyi vasifli hakeden bir isi miydi ki ona hilafeti verdi kan dokmeden.
    muavi islam icin ne yapti kaynak verirseniz seviniriz

    YanıtlaSil
  2. Muaviye (Radiyallahu anhu), bütün ehl-i sünnet ulemasına göre sahabe-i kiram’dan olup, Peygamberimiz (Sallalahu aleyhi vesellem) efendimizin vahiy katiblerin-dendir. Aynı zamanda Resûl-i Kiram efendimizin kayın biraderidir. Ashab ve ulema tarafından, bu sebeple kendisine mü’minlerin dayısı diye isim verilmiştir.
    Resulüllah (asm), sahih hadis kitaplarının ifadesi ile, Hz. Muaviye (ra) hakkında hayır dua etmiş ve Hz. Ömer (ra)’den bir rivayette Hz. Muaviye (ra) için "Allah’ım, onunla (insanlara) hidayetini ulaştır." diye dua ettiğini bildirmektedir.
    Hadisin kaynağı: (Tirmizi Menakıb hadis no:3842)
    Hazret-i Muaviye, Huneyn Gazasında Resulullahın önünde babası ile birlikte kahramanca çarpıştı. Tebük Gazvesine katıldı. Veda Haccında bulundu. Hazret-i Ebu Bekir ve Hazret-i Ömer zamanlarında Suriye taraflarındaki savaşlara katıldı. Hazret-i Ömer, onu Şam valisi yaptı. Hazret-i Ömer zamanında 4 yıl, Hazret-i Osman zamanında 12 yıl, Hazret-i Ali zamanında 5 yıl, Hazret-i Hasan zamanında altı ay Şam’da 21.5 sene vali oldu. [41.] senede, Kufe’de halife seçildi. 19 sene, dört ay halifelik yaptı.
    Peygamber efendimizin kayınbiraderi olan Hazret-i Muaviye, Peygamberimizden hayır dua aldı ve övüldü. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
    (İşlerinizde Muaviye’yi bulundurunuz. Çünkü, o kavi ve emindir.) Kaynak: [Tathir-ül-cenân]
    (Ümmetimin en halimi ve cömerdi Muaviye bin Ebu Süfyan’dır.) [İ. Süyuti]
    (Muaviye’nin mülk sahibi olmasına fazla zaman geçmez.) [Deylemi]
    Hazret-i Hasan diyor ki:
    Resulullah, (Bir gün gelir, Muaviye devlet başkanı olur) buyurdu. (Deylemi)
    (Ya Rabbi, onu [Muaviye’yi] hâdi ve muhdi eyle) [Tirmizi] (Yani, Onu doğru yola ulaştır ve doğru yola ulaştırıcı eyle!)
    (Ya Rabbi, ona [Muaviye’ye] kitap öğret, ülkelere sahip et ve azaptan koru.) [İ. Ahmed, Taberani, Ebu Nuaym, Ebu Ya'la, İ. Asakir]
    Ebu İdris el-Havlani anlatır:
    Hazret-i Ömer, Umeyr İbnu Sad’ı Humus valiliğinden azledince yerine Muaviye’yi tayin etti. Halk, "Umeyri azledip Muaviye’yi mi tayin etti" diye mırıldandı. Umeyr; "Muaviye’yi hayırla yâd edin. Zira ben Resulullahın, (Allah’ım, onunla (insanlara) hidayetini ulaştır!) dediğini duydum dedi. (Tirmizi)

    YanıtlaSil