Metil Paraben Nedir? Parabenin Zararları Nelerdir kısaca

İçindekiler
Kozmetik ürünler üzerinde "Paraben İçermez" gibi ibareler yazar, parabenin ne anlama geldiğini hiç merak ettiniz mi? Adeta Sağlık Bakanlığının savaş açtığı paraben içeren ürünler nelerdir? Metil parabenin zararları nelerdir kısaca haberimizde.

Paraben Nedir?

Paraben bir diğer adıyla (Para Alkil Benzoatlar) Kozmetik ve kozmetik bakım ürünlerinde, bakteri mantar üremesini engellemek ve bozulmalara karşı daha uzun raf ömürlü olmaları için kullanılan bir Kimyasal maddedir.

parabenin zararlari neler dir

PARABENLER NELERDİR?

Metil Paraben, Etil Paraben, Propil Paraben, Bütil Paraben, Butly Paraben, Ethyl Paraben, Methyl Paraben, propyl Paraben ve izobütil paraben gibi kimyasal maddeler. Parabenler, para-hidroksi benzoik asidin esterleridir ve paraben adını buradan alırlar. Kozmetik ve kozmetik ürünlerin en az %90'ında bir paraben bulunmaktadır.

PARABEN İÇEREN ÜRÜNLER HANGİLERİDİR?

Kozmetik ürünler, (fondöten, pudra, far, maskara, makyaj temzileyiciler, ruj) kişisel bakım ürünleri ( losyon ve kremler, şampuanlar, diş macunu, güneş yağları, saç bakım malzemeleri şampuan vs, cilt temizleyiciler, tonikler ve deodorantlar. Hepsinin içende 0.05 ila 0.06 oranlarında paraben bulunmaktadır.

PARABEN FREE NE DEMEK?

Paraben Free, Paraben içermez veya Paraben yoktur anlamına gelmektedir. Aslında bu yazıdan ziyada yukarıda saylan parabenler olup olmadı kontrol edilmelidir.

PARABENİN ZARARLARI NELERDİR?

Parabenler zehirli ve toksit özelliktedirler, deride tahriş ve alerjik tepkimelere neden olmaktadır.
Paraben maddeler, uygulandığı yer haricinde dokulara kana ve idrara kadar geçebilmektedir.

Meme kanseri olan kadınlardan alınan örneklerde, çok sayıda parabene rastlanmıştır. Paraben özellikle östrojen hormonu ile artış göstererek meme kanserinin yaygınlaşmasına neden olmaktadır.

Yapılan araştırmalarda çok farklı tümör çeşitlerinin neredeyse %90'ında paraben bulunduğu saptanmıştır.

Paraben; Erkek ve Kadınlarda yapılan araştırmalarda, erken yaşlanmaya en büyük etken olduğu kanıtlanmıştır. Erkek ve kadın üreme sitemine ciddi zararlar verdiği ve erkek sperm sayılarında ciddi düşüş oldu görülmüştür.

Yorum Gönder