Garanti Zengin Olma Duası (En tesirli zenginlik duası)
Fakirlikten kurtulmak ve zengin olmak için, En tesirli zenginlik duası Esma-ül-Hüsna yani Allah'ın 99 güzel ism-i şeriflerinden "Ya - Ğaniyy ve Ya- Muğni" İsm-i Şerifleri okunur. Bu iki ism-i şerileri okuduktan sonra duası yapılırsa garanti zengin olur ve hiç kimseye muhtaç olunmaz.
Kalben faziletine inanarak, Hayırlısını Allah (c.c)'den isteyerek 10 cuma "El - Ğaniyy ve El - Muğni" ism-i şerifeleri okuyup ardından duasını da okuyan Allah'ın izni ile kesin garanti zengin olur. Burada iki tertip üzere ism-i şerifler okunmaktadır, birincisi "El- Ğaniyy" ve "El- Muğni" ism-i şerifleri aynı anda okuyarak duasını yapmak. İkinci tertipte ise sadece "El-Muğni yani "Ya Muğni" ism-i şerifidir.
Ayrıca bakınız: Fakirlikten kurtulma ve zengin olmak için ism-i şerif
El - Ğaniyy ve El - Muğni ism-i şerifelerin okunuşu ve sayısı:
"Ya - Ğaniyy" 1060 defa "Ya - Muğni" zikri ise 1100 defa 10 cuma ara verilmeden okunacak. El yerine Ya diye de okunur ki bu daha kolaydır. Perşembe ikindiden sonra cuma günü girdiği için okunabilir, ancak cuma ikindiye bırakmadan okunacak ardından duası okunacak.
Zengin olma duası Arapça okunuşu:
Latin Harflerle Türkçe Okunuşu:
Bismillâhirrahmânirrahîm.
Allâhümme entel Ğaniyyü fî vahdâniyyetike bizzâtil münferidü fî tenzîhinnüûti vessıfât. El Ğaniyyü alettahqîqi fil ezeli vel ebed. el Ehadül ferdussamed. Es-elüke bi ğınâ zâtike ve tenezzühi sıfâtike en tekşife lî an ehvâlil mühdesâti ve tüğniye zâtî bittevhîdi ilâ zâtike ve tütahhira sıfâtî bi tenezzühi sıfâtike yâ Muğnî. Allâhümme entel Ğaniyy. Eğneyte men şi'te min ibâdike bil aradılfânî ve eğneyte men şi'te bil beqâi bilezîzil meânî. Eğneyte ehleddünyâ bi vücûdil mâli ve eğneyte ehlel âhirati bi husnitteveccühi ileyke vennevâli fil mâl. Ve en tüğniyenî ve ğınâke fî külli evân. Yâ Allâhu Yâ Evvelü yâ Âhiru yâ Zâhiru yâ Bâtınu ya Ğaniyyu yâ Muğnî. Yâ Zel celâli vel ikrâm. Yâ Allâh Yâ Rahmân Yâ Rahîm. Âmîn.
Ya- Ğaniyy manası:
El - Ğaniyy ismi Kuran-ı Kerimde 18 defa geçer. Zatı, sıfatı ve fiillerinde hiçbir şeye muhtaç olmayıp her şeyin ve herkesin her an kendisine muhtaç olan. Gerçek zenginlik sahibi olan ve hiçbir şeye muhtaç olmayan anlamına gelir.
Ya - Muğni manası:
Muğnî, Zenginleştiren, dilediğine zenginlik veren, ihtiyaçlarını gideren, müstağni kılan. Mahlukatının ihtiyacını giderip zengin kılan. Müstağni kılan. İhtiyaç gideren, zengin eden demektir.
Bu ism-i şerifleri 10 cuma ara vermeden okuyan, garanti fakirlikten kurtulur, büyük zenginliğe kavuşur. Ayrıca manevi tüm sıkıntılardan kurtulur. Hangi dua olursa olsun faziletine inanarak ve duanın kabulü için mutlaka 5 vakit Namaz kılma şartı vardır.
İkinci tertip
İkinci tertipte ise sadece "EL-MUĞNİ" yani Ya-Muğni ism-i şeriftir. Bu ism-i şerifi 10 Cuma gecesi (perşembeyi cumaya bağlayan gece) 10.000 kere peş peşe okunursa kesin zengin olunur diye hadisi şeriflerde buyrulmaktadır.
Allah-u Teâlâ bu hususta şöyle buyurmaktadır.
"Ey insanlar! Allah(ın dünyada rızık ve afiyetine, ahirette ise Onun mağfiret ve lütfuna her şeyden fazl)a muhtaç olanlar ancak sizsiniz. (Zira varlığınız ve yaşamınız Ona bağlı olduğundan, her nefeste, her düşünüşte ve her bakışta sadece Ona muhtaçsınız.)
Allah ise (hiçbir şeye muhtaç olmayıp, tüm yaratıklara nimetler yağdıracak yegane zenginliğe sahip olan) Ğaniyy de, (övgüyle layık üstün sıfatların tümünün sahibi olması hasebiyle, kimse hamd etmese de, bütün hamdler Kendisine mahsus olan) Hamid de ancak Odur." (Fâtır Sûresi:15)
Ebû Zerr (r.a)'dan rivayet edilen bir hadisi şerifte Resûsüllah (s.a.v) Allah-u Teâlâ'nın şöyle buyurduğunu haber vermiştir.
"Ey Benim kullarım! Benim hidayet ettiklerim müstesna hepiniz (hak yoldan) sapıcısınız. Öyleyse Benden hidayet (doğru yola ulaşma) isteyin ki size hidayet edeyim. Benim zengin ettiklerim müstesna hepiniz fakirlersiniz, Öyleyse (rızkınızı) Benden isteyin ki sizi rızıklandırayım"
"Ey Âdemoğlu! (Başka işleri bırakıp) Benim ibadetim için boş kal ki, kalbini zenginlikle doldurayım ve fakirliğini gidereyim, eğer böyle yapmazsan kalbini meşguliyetle doldururum ve fakirliğini de gidermem."
Kaynaklar: Tirmizi, Sıfatü-l kıyamet. 48, İbnü Mâce, Zühd.30